Форум видавців у Львові 2013


Події 20-го ювілейного «Форуму видавців у Львові», що відбудеться 10-15 вересня 2013 року.

20-й ювілейний «Форум видавців у Львові» – це міжнародний літературний фестиваль, книжковий ярмарок, Всеукраїнський конкурс «Найкраща книга форуму», Бібліотечний форум, фестиваль і конкурс «Молода республіка поетів» та багато іншого. У цьому році форум очікує не менш, ніж 50 000 відвідувачів. Ще 5 млн. українців слідкують за новинами віртуально – по всій Україні і закордоном.

Вперше на Міжнародному літературному фестивалі з’являється Країна – Почесний гість. Цього року – це Польща. Польську програму можна поділити на 20 окремих проектів: концерти, презентації, семінари, читання, перегляди фільмів та ін. Почесний гість 20. Форуму видавців – всесвітньо визнаний філософ Зигмунт Бауман. Наші спеціальні польські гості: Данута Валенса, Януш-Леон Вишневський, Рішард Криницький, Адам Міхнік, Кшиштоф Зануссі, Павел Коваль, Йоанна Батор, Сильвія Хутник

Окрім поляків до Львова завітають іноземні гості із таких країн: Польща, Росія, Німеччина, Чехія, США, Канада, Білорусь, Великобританія, Франція, Данія, Латвія, Литва, Колумбія, Румунія, Сербія, Словаччина, Швеція, Швейцарія, Каталонія, Нова Зеландія.

Книжковий ярмарок (12-15 вересня у Палаці мистецтв)

Понад 250 видавництв, відомі письменники на відстані витягнутої руки, приємно збуджені натовпи книгоманів, смачний запах свіжонадрукованих книжок, шурхіт сторінок і знижки, знижки, знижки!

Спеціальна пропозиція від 20 видавців на цьогорічному ярмарку: знижка 20 грн. на бестселер видавництва.

На ярмарку Ви зможете зустрітись з Джеремі Стронгом, Данутою Валенсою, Юрком Іздриком, Тарасом і Мар’яною Прохаськами, Євгеном Сверстюком та іншими.

Львівський міжнародний літературний фестиваль

Налічує понад 250 подій. Центральна тема фестивалю – гендерно маркована: «Жінка у світі, що змінюється». Літературний фестиваль об’єднує багато цікавих проектів, наймасштабніші з яких:

Спеціальна польська програма (9-15 вересня), яка налічує 50 заходів. Найцікавіше: публічна лекція Зигмунта Баумана, дискусії з Адамом Міхником, Маріушем Щигелом, Йоаною Батор, Сильвією Хутнік, презентація книжки Данути Валенси «Мрії і таємниці».

Жіноча програма – до 150-річчя з дня народження Ольги Кобилянської (12-15 вересня). У центральній дискусії програми – «Історії жінок і жінки в історії» – візьмуть участь письменниці Йоанна Батор, Сильвія Хутнік, Наталка Сняданко, Віра Агеєва.
Ніч поезії та музики нон-стоп (початок: 14 вересня о 22.00, ТЮГ) – поетичні читання за участі поетів Томаса Ружицького, Ліни Екдаль, Клауса Анкерсена, Євгеніуша Ткачишина-Дицького, Енріка Казасеса та інших. Також виступлять польські музичні гурти «Pablo Pavo», Яна Бедермана, DRUMТИАТРУ і ZAPASKA.
Поетичний потяг Київ – Чернівці – Львів спільно з MERIDIAN CZERNOWITZ (9-15 вересня). 9 вересня з Чернівців до Львова вирушає потяг № 136 з письменниками. Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Андрій Любка, Юрій Іздрик, Ришард Криницький, Олена Фанайлова та інші поети з 16 країн світу о 15.51 зберуться в одному вагоні і читатимуть твори для всіх охочих пасажирів. З 10 по 15 вересня учасники поетичного потягу проводитимуть презентації, дискусії, поетичні читання та автограф-сесії на 20. Форумі видавців у Львові.
Також у межах Літературного фестивалю з 12 по 18 вересня відбудеться фестиваль і конкурс «Молода республіка поетів», де молоді поети знову спробують свої сили.

Для перекладачів теж є свій клаптик асфальту. Вже втретє буде проведено Міжнародний перекладацький фестиваль «Трансліт».

Під час Форуму проходитиме фестиваль «Контекст-2» – своєрідна Школа літературної критики та книжкової журналістики.

Також вболівайте за улюблену книгу на Всеукраїнському конкурсі «Найкраща книга Форуму». Вручення відбудеться 12 вересня у Львівській обласній філармонії. На почесну премію в цьому році претендують майже 80 видавництв

Видавничий бізнес-форум – серія дискусій і обговорень, присвячених новітнім бізнес-тенденціям в індустрії світового книговидавництва. Спеціальний гість – Едвард Навотка, засновник і редактор популярного сайту «Publishing Perspectives». Дата проведення: 13-14 вересня 2013 року.

У музичному LINE-UP фестивалю: Aga Zaryan, Pablopavo & Ludziki, Anya Umka, Вероника Долина, Longital, Колектив “Двісті Boys”, DRUMТИАТР, Zapaska, Гич Оркестр, Юрій Ігорович Андрухович і дует “ВЕРВОЛЬФ СУТРА”, Брати Капранови

Детальні анонси події – на офіційному сайті! Сайт: http://bookforum.ua/
Пошта: [email protected]
Телефон для довідок: +38(032) 276-41-52, 276-46-94

Контакти з організаторами:

Facebook: facebook.com/lviv.bookforum

Олександра Коваль, президент Форуму +38 (050) 322 10 85, [email protected]
Катерина Шевченко, виконавчий директор +38 (068) 110 11 10, [email protected]
Григорій Семенчук, координатор літературного фестивалю +38 (068) 206 93 65, [email protected]